Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Szabadság - Vass József
Szüret - Vass József
A haleszi betyár - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Aratás utan - Németh László
Kőkereszt - Németh László

Partnerek

 

A kecskeméti Katona József Könyvtár,az Alternative English School és a Dél-alföldi Europe Direct Információs Hálózat idén is meghirdette 5-6. és 7-8. osztályos diákok számára az Európa Nyelvi Díjat nyert „Mesélj Európa! – Tales from Europe”angol nyelvi vetélkedőt.

A felhívásra idén 44 csoport regisztrált. Ebben a tanévben ismét két csapatunk indult, egy az 5-6., egy másik pedig a 7-8. osztályos kategóriában.

A verseny 2015. március 2-án kezdődött egy,az Európai Unióval kapcsolatos angol nyelvű, online feladatsorral. Ezt követően egy fényképekből összeállított képregényt kellett készíteni, ami a csapatok számára kisorsolt ország meséjét, illetve történelmi eseményét mutatta be, természetesen angolul. A hatodikosok – csapatnév: Fifty Fingers) - Észtországot kapták. Választott meséjük: Devil wooing in the Sauna (Az ördög udvarlása a szaunában). A nyolcadikosainknak (Honey Bears) Magyarországot sorsolta a gép. A színdarab címe: Time travel with Vilma Hugonnai (Időutazás Hugonnai Vilmával).

Korosztályonként mindig a legjobb hat csoport kap lehetőséget a szegedi, illetve a békéscsabai elődöntőn való bemutatkozásra. Az előfeladatok (online feladatsor, illetve képregény) pontszámai alapján mind a két történet bekerült az elődöntőbe. A hatodikosok a szegedi elődöntőt (2015. április 21.) megnyerték, így első helyről kerültek a döntőbe. A nyolcadikosok megismételték ezt a bravúrt, ők Békéscsabáról (2015. április 23.), szintén elődöntős első helyezettként jutottak a kecskeméti döntőbe.

A döntő időpontja 2015. május 18. volt. Helyszín a kecskeméti Katona József Könyvtár.

A gyerekek angol nyelvi tudásukkal, színpadi játékukkal, táncukkal és a saját maguk által készített ötletes jelmezekkel és díszletekkel idén is elkápráztatták a szakértő zsűrit és a nézőket is.

Végeredmény:

Mesélj Európa!” 2015

Helyezés

Csapat neve

Csapattagok

Felkészítő tanár

Iskola

5-6. osztályosok

1.

Fifty Fingers

Borbély Szimonetta, Borsos Szilárd, Donciu Adela, Gyuris Csaba, Juhász Blanka

Santana C. Nagy Éva

Fontos Sándor Általános Iskola, Üllés

2.

Explorers

 

 

Madách Imre Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szeged

3.

Marczipans

 

 

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola

Kecskemét

7-8. osztályosok

1.

Scrabled Eggs

 

 

Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola

Kecskemét

2.

Honey Bears

Czakó Júlia, Hegedűs Eszter, Lajkó Borbála, Pekurár Melissza, Péter Ágota Kincső

Szekeres Katalin

Fontos Sándor Általános Iskola, Üllés

3.

Gingerbread Pumpkins

 

 

Móricz Zsigmond Általános Iskola, Kecskemét

Az értékes könyvjutalmak mellé táborozási lehetőséget is kaptak a győztesek, így a Fifty Fingers csapat 5 napot tölthet a lajosmizsei jurtatáborban.

A remek csapateredmények mellett egyéni sikert is arattunk. Elhoztuk még a legjobb színésznő díját is. Ezt az elismerést a 7-8. osztályos korcsoportban Lajkó Borbála kapta Hugonnai Vilma – az első magyar orvosnő - alakjának megformálásáért. Különdíjként a Honey Bears csapat meghívást kapott az egyik zsűritagtól – Bácsatyai Gergely színművésztől – a Doktornők című színdarabra, melyet a Turay Ida Színházban játszanak Budapesten.

Külön öröm számunkra, hogy diákjaink évről évre megállják helyüket egy neves - szegedi, gyomaendrődi, szarvasi, kecskeméti iskolákat felvonultató - mezőnyben is.

Sikerünk mögött egy komoly csapatmunka áll, a nevelők, a gyerekek és a szülők részéről. Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget az ötletelésben és a kivitelezésben. Külön köszönjük az Üllési Suli Alapítványnak az utazáshoz nyújtott támogatást. 

A Titok Oktatásszervező Bt. országos angol nyelvi versenyén Berta Szimonetta, Farkas Liliána, Kucsera Krisztián, Sári Bálint csapata 96 %-os teljesítménnyel a 16. helyet, Borbély Szimonetta, Borsos Szilárd, Hódi Ádám, Juhász Blanka csapata 99 %-os teljesítménnyel a 4. helyet érte el.

Borsos Szilárd a London Bridge országos egyéni tesztverseny budapesti döntőjén a 8. helyet szerezte meg. (felkészítő tanár: Borsos Andrea)

angol nyelvi munkaközösség, Üllés


 

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek