Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Kőkereszt - Németh László
Szüret - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Aratás utan - Németh László
A haleszi betyár - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Szabadság - Vass József

Partnerek

 

2015. november 03-án (kedden) 17.00 órai kezdettel

a Déryné Kulturális Központban (Üllés Dorozsmai út 48.), falugazdász tájékoztató lesz, melynek témája a 2015-2020. Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termelőket érintő része, különösen részletezve a már kiírt Agrárkörnyezet Gazdálkodás program pályázati feltételeit, lehetőségeit.

 

Minden érdeklődőt tisztelettel várok!

 

Halász Zsolt falugazdász

30/3372535

A nitrát érzékeny területen gazdálkodóknak valamint a háztartási igényt meghaladó mértékben állattartással foglalkozóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van, ami az elmúlt gazdálkodási évre

( 2014. szept.1-2015. augusztus 31.) vonatkozik és december 31-ig tehetnek meg elektronikusan saját ügyfélkapun keresztül vagy kérhetik falugazdász segítségét.

Bővebben...

Ügyfélfogadás 2014.március.01-ig:

kedd:8.00-16.00;szerda:8.00-16.00;Tel:30-3372535; 

Januári,februári hónapban aktuális ügyintézési feladatok:

Őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos feladatok(akik tavaly több évre érvényesítettek,rájuk csak az esetleges adatmódosítás bejelentés vonatkozik). 

Ősterm.ig. érvényesítéskor, kérem hozzák magukkal az agrárkamarai nyilvántartási számukat is.

Folyamatosan készülnek a kamarai kártyák, amelyek nálam vehetők át.

A 2013.évi gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése 2014. január 15-től lehetséges. Ettől az évtől csak elektronikusan nyújthatók be az igénylések.

A kérődző szerkezetátalakítási támogatásban részesülő gazdák 2014.március 15-ig nyilatkozhatnak a tavalyi vállalásuk teljesítéséről.

Nyomtatvány, februártól nálam beszerezhető ill. segédkezem a kitöltésben.

 

Tisztelettel
Halász Zsolt falugazdász

Megkezdődött az őstermelői igazolványok érvényesítése.

Ahhoz, hogy az őstermelői igazolvány 2009.01.01-től érvényes legyen, az érvényesítés ideje 2009.01.01-03.20-ig tart (későbbi értékesítés esetén is érdemes a fenti időpontban érvényesítetni, a költségelszámolás miatt). Az érvényesítés 03.20.után is folyamatos, ekkor az érvényesítés napjával kezdődik az igazolvány érvényessége.
 2009.01.15-től esedékessé válik a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése. Az őstermelők, az előző évekhez hasonlóan továbbra is igényelhetik papír alapon (nem kötelezettek az e-bevallásra). Az ehhez szükséges nyomtatvány beszerezhető a teleházban, vagy www.vam.gov.hu internetes oldalról letölthető. Az egyéni- és társas vállalkozók csak elektronikus készíthetik el ezt a bevallást. Az igényléshez (elektronikushoz is) továbbra is szükséges a falugazdász igazolása, amelyet 2008. 12.01.után kiállított földhasználati lap-szemle alapján állít ki.

 

 

Tisztelettel:
 Halász Zsolt

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek