Éjszakai fények - Patyik Ágota
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
A haleszi betyár - Vass József
Aratás utan - Németh László
Szüret - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Kőkereszt - Németh László
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szabadság - Vass József

Partnerek

 

Mihálffy László feleségével házasságkötésük után telepedett le Üllésen, négy évtizeddel ezelőtt. Az üllésiek egyenes jellemű, segítőkész embert ismerhettek meg személyében. Négy gyermeket neveltek fel, példamutató házas és családi életük mindenki előtt ismert volt.

 

Mindig fontosnak tartotta, hogy magánéletén túl időt és fáradságot nem kímélve a tágabb közösségéért is cselekedjen.

 

Közel két évtizeden keresztül aktív tagja volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amelynek küldetése a hit védelme és a szegények szolgálata. Az üllési csoport alapító tagjaként, majd vezetőjeként mindent megtett a település rászoruló polgárainak megsegítéséért. Munkáját mindvégig önkéntesként, önkéntes lelkülettel végezte, mindenféle anyagi ellentételezés nélkül. Közreműködött a települési rendezvények – többek között a Falunap, az Egészségvédelmi Hét, a Községi Karácsony, az Adventi Hétvégék – színvonalas lebonyolításában.

 

A siker érdekében a település civil szervezeteivel – így a Nagycsaládos Egyesülettel is - gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki. A karácsony előtti adománygyűjtés motorja volt, még súlyos betegen sem akart kimaradni a munkából.

 

Az üllési egyházközség tagjaként, később világi elnökeként igyekezett a mindenkori plébános munkáját segíteni, előmozdítva a hitélet fejlődését. Számos lelki és kulturális eseményt szervezett, abból a meggyőződésből, hogy az itt élő emberek töltődhessenek általuk.

 

Egész életét az önzetlenség és az áldozatos szeretet jellemezte. Szilárd keresztény értékrendjéből fakadóan határozott iránymutatást tudott adni környezetének. Kötelességeit, vállalásait, munkáját mindvégig pontosan és lelkiismeretesen teljesítette.

Súlyos, türelemmel viselt betegsége ellenére is küzdött másokért, talán ebből merített erőt.

 

Tudjuk, nem hal meg az, akit sokan szerettek, és nem felednek, aki lelkét tette a munkájába. A Biblia tanítása említi: „Gyümölcseiről ismeritek fel őket.” A léleknek gyümölcsei, a szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

Mihálffy Lászlóban mindezek a „gyümölcsök” benne voltak.

Vegyünk róla, egész életéről példát.

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek