Szüret - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Kőkereszt - Németh László
Éjszakai fények - Patyik Ágota
A haleszi betyár - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Aratás utan - Németh László
Szabadság - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána

Partnerek

 

FONÓ Néptáncegyüttes


A FONÓ Néptáncegyüttes történetét megismerheti az alábbi linkre kattintva. Az anyagot összeállította: Ótott Zsolt.Az üllési FONÓ Néptáncegyüttes 2007-ben ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját. 
Tagjai diákok, főiskolai hallgatók és dolgozó fiatalok, akik a munkájuk mellett vállalkoznak arra, hogy megőrizzék hazájuk tánchagyományait, népük szokásait. A műsoruk az Egész Kárpát-medence táncait felölelve hiteles képet ad a magyarság népművészetéről.
A sokszínű népi kultúra, a tánc bemutatása mellett nagy gondot fordítanak arra is, hogy az eredeti táncok eredeti népviseletben jelenjenek meg a színpadon. A kosztümök nagy részét a táncosok maguk készítették.
A sikeres szakmai munka elismeréseként a csoport kétszer nyerte el a "Kiváló Együttes" címet. Több nívódíja van a hazai és a nemzetközi fesztiválokról. Állandó résztvevői a belföldi és külföldi bemutatóknak. Európa majd' összes országában sikeresen képviselték hazájukat illetve lakóhelyüket, Üllést.
Az együttes nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre. Már kisiskolás kortól ismerkednek a gyerekek a különböző népi játékokkal, népdalokkal, egyszerűbb motívumokkal, így eljutva a tánc anyanyelvi szintű elsajátításához. Így érte el a "FONÓ" azt, hogy ma már kb. 120-an táncolnak a koruknak megfelelő szinten 4 csoportban.
A felnőtt együttes előadásain a saját zenekaruk működik közre, akik nemcsak a táncokat kísérik, hanem önálló számokkal is színesítik azt. Az utánpótlás csoportoknak gyerek zenészek húzzák a talpalávalót.

Szervezet vezetője:
Nagy Róbert

Elérhetőség:
06-60/582-040

Weboldal:
www.fonofolk.com

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek