Aratás utan - Németh László
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Szabadság - Vass József
Kőkereszt - Németh László
Szüret - Vass József
A haleszi betyár - Vass József

Partnerek

 

Nyugdíjas Klub

 

Községünkben az idős emberek összefogására, kulturális közösségi életük megteremtésére, megtartására és fejlesztésére immár 30 éve működik a Nyugdíjas Klub.
A klubtagok - állandó tagok száma 60 fő - heti rendszerességgel tartják összejöveteleiket, melyekhez a helyszínt a Déryné Művelődési Házban az önkormányzat biztosítja. A kikapcsolódás, a beszélgetés, a kötetlen együttlét az idős emberek számára nemcsak páratlan lehetőségként segíti az öregedés közös feldolgozásának folyamatát, de színt visz hétköznapjaikba is. Lelkesedéssel várják az újabb alkalmakat, amikor élményeiket, tapasztalataikat egymás között megoszthatják. Lehetőség szerint kirándulásokat szerveznek, kiállításokat, fürdőhelyeket látogatnak meg. A jeles ünnepekre közösen készülődnek, a faluszintű rendezvényeket fellépéseikkel színesítik. A környező települések 4 nyugdíjas klubjával tartják a kapcsolatot, meghívják egymást rendezvényeikre. Klubnapjaikat időnként a védőnők, a háziorvosok meghívásával igyekeznek változatosabbá, hasznosabbá tenni. 
A megalakulást követő 5. évtől a zenét, muzsikát kedvelő klubtagok - férfiak és nők vegyesen - Népdalkört alapítottak. A kórus rövidesen színpadképessé vált, és egyre több fellépésen mutathatták be repertoárjukat. Rövid idő alatt a térségen túl, országos szintű rendezvényeken, továbbá televízióban, rádióban öregbítették településünk hírnevét. Éves átlagban fellépéseik száma 20-25 alkalom. A számtalan elismerő oklevél, díj és tárgyjutalom a helyi Déryné Művelődési Ház klubtermében vitrinben őrzi a sikeres fellépések emlékeit. 


2005. tavaszán a "Karácsony Sándor emlékére" Szakalapítvány támogatásával a Nyugdíjas Klub tagjainak kezdeményezésére településünkön gyűjtőmunka indult. Ennek célja az Üllésen eredeti állapotában megőrzött, a jövő nemzedékének fenntartott Klebelsberg-féle tanyasi iskolák, mint az oktatási és kulturális élet helyi központjainak népszerűsítése volt. A begyűjtésre került, régi időket megidéző fényképek, bizonyítványok emléklapok, okiratok, korabeli iskolai használati tárgyak a Helytörténeti házunkban kerültek kiállításra. A gyűjtőmunka során egyre többen vetették papírra a tanyasi iskolákhoz fűződő, megfogalmazott emlékeiket, élményeiket is, melyből helyi kiadványt tervezünk megjelentetni. A lelkes nyugdíjasok e mozgalom által Színjátszókört alapítottak, melynek célja a korabeli, játszott színdarabok újbóli "életre keltése", a fiatal generációk részére történő átadása.
A Nyugdíjas Klubon belüli önként szerveződött kulturális csoportok (Népdalkör, Színjátszó kör) kitartó, aktív, töretlen munkájukkal példaként állnak a fiatal generációk alkotóközösségei előtt is.

Szervezet vezetője:
Patyik Ferencné 

Elérhetőség:
+36 30 735-3579

A klub 1974-ben alakult. Jelenlegi létszáma 64 fő. Klubfoglalkozásainkat minden héten szerdán tartjuk, ahol beszélgetünk, kártyázunk. A forráskúti, bordányi, kiskundorozsmai, röszkei, mórahalmi és domaszéki nyugdíjas klubbal tartjuk a kapcsolatot és résztveszünk egymás rendezvényein.

Bővebben...

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek