A haleszi betyár - Vass József
Szüret - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Kőkereszt - Németh László
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szabadság - Vass József
Aratás utan - Németh László

Partnerek

 

2000 – Juhari László

 

   Az Üllés Községi Képviselőtestület 1998-ban rendeletet alkotott a Díszpolgári Cím adományozásáról. E kitüntetés a község társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és művészeti élet területén nyújtott kimagasló tevékenység elismerését szolgálja. A képviselőtestület a millennium évében – 2000-ben – e címet Juhari Lászlónak adományozta.

 

   Juhari László igazgató úr 1959-ben Makón kezdte pedagógusi pályáját. 1962-ben került községünkbe a Baromjárási Iskolába, tanyai tanítóként. Itt nemcsak a gyermekek nevelésével, oktatásával foglalkozott, hanem az ott élő embereket összefogta művelődési és szórakozási lehetőséget teremtett számukra az iskolában. Felvállalta az ügyes-bajos dolgok intézését, a változó körülményekhez való eligazodáshoz segítséget nyújtott. Az iskola jelentett a tanyaközpontot, felnőttek és gyermekek közösen készültek az ünnepekre, előadásokra. Kiemelt figyelmet fordított a tanulók zenei képzésére, furulyázni tanította őket, így a környékbeli kulturális versenyeken szép sikereket értek el.

 

   A hetvenes években a tanyasi iskolák megszűntek, ekkor beköltöztek a községbe, ahol az általános iskolában tanított. Hamar kiemelkedett a nevelők köréből erkölcsileg tiszta és szilárd jellemével. A magasabb tudás elérése érdekében elvégezte a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolát, ahol 1971-ben magyar-történelem szakos diplomát szerzett.

 

   1977 óta az általános iskola igazgatója, 1983-tól pedig az Általános Művelődési Központ igazgatójává nevezték ki. Vezetése alatt mindig a tanulók álltak a középpontban. Arra törekedett, hogy minél magasabb színvonalú tudással rendelkezzenek, érzelmileg kiegyensúlyozottabbakká váljanak, lelküket a művészetek finomítsák, gazdagítsák. Mint minden újra fogékony vezető, a nevelőtestületet is erre a szemléletre ösztönözte a tanulók érdekében.

   1995 óta az intézmény az általános iskolai tanulmányok folytatása mellett lehetőséget biztosít az alapfokú művészeti ismeretek elsajátítására is. Ekkora már az iskola nagy népzenei és néptánc múltra tekintett vissza. Tanár úr nagy hangsúlyt helyezett a népi hagyományok és a Dél-Alföld kultúrájának ápolására. A Rokka népzenekar tagjaként, majd az iskolai zenekar vezetőjeként az ARANY II. minősítésű FONÓ néptánc együttes számtalan belföldi és külföldi fesztiváljának résztvevője volt, amikor is együtt örülhetett tanulói sikereinek és szép eredményeinek.

Az iskola számára a technikai fejlődést lehetővé tette, a számítástechnikai és nyelvi ismeretek elsajátításához szükséges eszközök biztosítását szorgalmazta. Pályázatokat nyújtott be, ennek révén a tanulók az informatikai és a nyelvi tudást magas színvonalon tanulhatják.

 

   Az általános iskola jó hírnevet szerzett, hiszen az innen kikerült tanulók bármelyik városi iskolában megállják a helyüket. Közülük sokan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.

 

   A 40 éves pedagógiai és vezetői tevékenysége mellet a község közéletében jelentős szerepet töltött be tanácstagként, majd képviselőként a felnőtt lakosság és a fiatalok érdekeit képviselte.

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek